Over de Rotterdam Charity Club

De Rotterdam Charity Club (RCC) is ontstaan uit diverse mvo-activiteiten van verschillende bedrijven uit Rotterdam en omgeving. De afgelopen jaren ontpopten deze activiteiten zich tot grote en drukbezochte netwerkevents voor het goede doel, zoals het White Collar Boxing Event. Met deze events werd tot nu toe al ruim € 400.000,- netto opgehaald voor het goede doel.

De Rotterdamse organisatoren van deze events wilden hiermee zowel het zakelijke netwerk uitbreiden als iets doen voor de stad. Daarom verenigden zij zich in 2019 binnen de Rotterdam Charity Club: de eerste business charity club van Rotterdam.

De RCC organiseert voor haar leden (netwerk)events en clubavonden. Met een ambassadeurschap van de RCC zet je je in voor de stad Rotterdam en voor elkaar. Leden zijn ondernemers die zich (met hun netwerk) willen inzetten voor goede doelen en de stad Rotterdam. Zij vormen een community van mvo minded bedrijven in Rotterdam, die hun eigen netwerk een impuls willen geven en zich daarbij graag willen inzetten voor hun stad.

Netwerkevents en clubavonden

Per kalenderjaar organiseert de RCC een aantal netwerkevents en clubavonden. Tijdens de clubavonden wordt er geborreld, onder meer in restaurant GOUD van topkok en ambassadeur van de RCC Herman den Blijker (Lloydstraat 204, Rotterdam).

Rotterdam Charity Club

De mensen achter de RCC, Peter van der Linde, Okke Groeneweg en Pernille Bosma, houden zich binnen de RCC bezig met het opzetten van de jaaragenda, het bedenken en organiseren van de verschillende events en businessclub meetings, de marketingcommunicatie en de financiën. Zij zijn tevens het aanspreekpunt voor de leden.

Peter van der Linde
Bestuur
Okke Groeneweg
Marketing en communicatie

Fundraising commissie

Om meer financieel draagvlak te creëren voor de (goede) doelen die de RCC wil ondersteunen is er binnen de Rotterdam Charity Club een ‘fundraising commissie’. In deze commissie zitten Iris de Jongh en Emmy Tuinfort, zij zetten zich in die hoedanigheid binnen de RCC actief in om bedrijven en organisaties te bewegen om samen met de RCC onze doelen te realiseren.

Iris de Jongh
Emmy Tuinfort