Over de Rotterdam Charity Club

De Rotterdam Charity Club (RCC) is ontstaan uit diverse mvo-activiteiten van verschillende bedrijven uit Rotterdam en omgeving. De afgelopen jaren ontpopten deze activiteiten zich tot grote en drukbezochte netwerkevents voor het goede doel, zoals het White Collar Boxing Event, de Rotterdam CabrioRally en de Rotterdam RibRally. Met deze events werd tot nu toe al ruim € 400.000,- netto opgehaald voor het goede doel.

De Rotterdamse organisatoren van deze events wilden hiermee zowel het zakelijke netwerk uitbreiden als iets doen voor de stad. Daarom verenigden zij zich in 2019 binnen de Rotterdam Charity Club: de eerste business charity club van Rotterdam.

De RCC organiseert voor haar leden (netwerk)events en clubavonden. Met een lidmaatschap van de RCC zet je je in voor de stad Rotterdam en voor elkaar. Leden zijn ondernemers die zich (met hun netwerk) willen inzetten voor goede doelen en de stad Rotterdam. Zij vormen een community van mvo minded bedrijven in Rotterdam, die hun eigen netwerk een impuls willen geven en zich daarbij graag willen inzetten voor hun stad.

Bestuur van de RCC

Het bestuur van de Rotterdam Charity Club wordt gevormd door een aantal leden. Een belangrijke taak van het bestuur is het controleren van de funding van de RCC en de organisatie van clubavonden. Ook stelt het bestuur ethiekcodes op (‘clubregels’) die elk lid bij aanvang van het lidmaatschap dient te accepteren. De clubregels zijn hier in te zien.

Netwerkevents en clubavonden

Per kalenderjaar organiseert de RCC een aantal netwerkevents en clubavonden. Tijdens de clubavonden wordt er geborreld, onder meer in restaurant GOUD van topkok en lid van de RCC Herman den Blijker (Lloydstraat 204, Rotterdam).