05 Apr 2019

White Collar Boxing – knokken tegen kanker

Vrijdag 5 april was het dan zo ver! De zesde editie van White Collar Boxing.
Achttien gemotiveerde ondernemers hebben zich wekenlang in het zweet gewerkt voor het White Collar Boxing evenement in The Godfather-thema. Zij hebben maandenlang getraind om op deze avond in de ring te staan.

Uitverkocht was het. Stijf uitverkocht. Met 800 toeschouwers en circa 100 man personeel was de hangar in Worldhotel Wings bomvol. Om de ring stonden prachtig gedecoreerde VIP tafels, die deden vermoeden, dat je op een privéfeest van Don Vito Corleone was beland. Dit was ook een beetje de bedoeling, want het thema was ‘Maffia’ en ‘The Godfather’. De sfeer van het thema werd nog eens versterkt toen de band Let’s be Gypsies de legendarische Godfather Theme begon te spelen in de ring. Met open mond zocht menig toeschouwer zijn of haar tafel. Zelden was de aankleding van een boksgala op Nederlandse bodem zo indrukwekkend.

Tussen de spectaculaire partijen door werden er items geveild t.b.v. Lymph&Co. De bestseller van de avond bleek een gesigneerde bokshandschoen van Muhammad Ali. The Greatest of All Time had deze handschoen gedragen tijdens zijn partij tegen Leon Spinks. Beide heren hadden de handschoen van hun handtekening voorzien. Dit unieke item leverde uiteindelijk €11.000,- op.

Ook andere veilingitems (zoals een Dakar Experience, tickets voor de Max Verstappen Racedagen op Zandvoort, een dagje varen door Amsterdam met aan het roer Bernhard van Oranje, een Vespa Scooter en diverse kunstwerken) leverden veel geld op. Kon de €73.000,- van het jaar ervoor overtroffen worden? Ja, dat kon. Aan het einde van de avond mocht Lymph&Co een cheque in ontvangst nemen van maar liefst €123.187,04. Een recordbedrag!

Stichting Lymph&Co

Alles boksers hebben zich keihard ingezet voor Stichting Lymph&Co en knokten lymfklierkanker de ring uit. De opbrengsten van deze avond gaan dan ook naar Stichting Lymph&Co, een stichting die grensverleggend onderzoek steunt om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Nog steeds overlijden veel te veel mensen aan deze ziekte en dat kán en moet beter! Maar daar is wel geld voor nodig, daarom zet White Collar Boxing zich in voor Lymph&Co.

Ander Nieuws

Rotterdam Charity Banquet

Vrijdagavond 13 december was het afsluitende Eindejaarsgala ‘Taste’ van de Rotterdam Charity Club in het Worldhotel Wings Rotterdam....

Nesse Sloepen Rally

Op 6 september 2020 was de 1ste editie van de Nesse Sloepen Rally, de Rotterdam Charity Club was partner van dit nieuwe en leuk event. D...

“Help(t) ze thuiskomen” event Met deze dag willen we ten behoeve van de Stichting ‘Help Onze Jongens Thuiskomen’ geld inzamelen voor het financieren van een Virtual Reality Stu...