Rotterdam Charity Club Leden overzicht

Toon alle leden

AD International B.V.

AD International is een vooraanstaand chemische productiebedrijf. De letters AD staan voor “Advanced Development”. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 44 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en wereldwijd leveren van een breed scala aan chemicaliën voor metaaloppervlaktebehandeling. Via haar business unit Coil Coating Technologies (CCT) levert AD metaalbehandelingschemicaliën voor continu processen (o.a. coil/staalindustrie). De business unit AD Chemicals (ADC) levert chemicaliën voor batch processen (sproei, dompel en cascadelijnen), oftewel chemische voorbehandelingen voorafgaand aan een coatingproces. Het brede productgamma bestaat onder andere uit zogenoemde pre-treatment chemicaliën, passiveringen, lubricant boosters en thin-organic-coatings.  Deze producten zorgen voor een verbeterde corrosiebescherming en of lakhechting. Daarbij is een van de speerpunten dat chroom(VI)-vrij gewerkt kan worden met behoud van de hoogste kwaliteit.

Chemische metaal oppervlaktebehandelingen moeten voldoen aan complexe en kritische eisen en zijn vaak specifiek afgestemd op het eindproduct en bijbehorend substraat. Om die reden heeft AD dan ook veelal intensieve partnerships met haar klanten, die kunnen vertrouwen op technisch hoogstaand advies en uitgebreide test en ontwikkelfaciliteiten. AD International heeft een eigen state of the art R&D centre. Het team van AD International beschikt over hoog opgeleide onderzoekers met brede kennis van de chemische industrie. Binnen AD International is sprake van een sterke kruisbestuiving tussen de diverse bedrijfsonderdelen wat zorgt voor een goede cultuur om tot innovatie te komen. Mede hierdoor behoort AD tot de koplopers in de markt op het gebied van innovatie en kwaliteit.

De komende jaren heeft AD als organisatie de ambitie om verder te groeien, om zo met haar chemische technologie wereldwijd een vitale bijdrage te leveren aan de duurzaamheid en kwaliteit van producten. AD is dan ook altijd op zoek naar enthousiaste mensen die hier graag een bijdrage aan willen leveren.